05.12.2005, 15:06 |
JB Zdar, jsem "nový" na fóru, i když to tady i na předchozím autohifi.cz monitoruju už "dost" dlouho. Rád bych se zeptal, jak řešíte služební auta.
Prostě mám sl. auto, v něm místo originálního "rádia" Alpinku napojenou
na originální repro. Podle mého sluchu je výsledný zvuk o trochu lepší, než u oktávky I, ale pořád je to hodně vzdálený od mých miláčků DALI450, co šíří zvuk doma.
Takže dotazy:
1)Jak se stavíte k služebním autům? Instalujete komponenty i s vědomím, že to pak zase jednou všechno vyndáte? (což taky nemusí být tak jednoduché, dost věcí se u toho mění - MDF kroužky, někdy i nějaké další nevratné úpravy..... Pak to auto je taky v záruce, máte s tím někdo prosím zkušenosti?
2)Tohle auto jsem si vybral sám, ale z hlediska snadnosti ozvučení to asi není nic moc, co? Má tu někdo s tímhle autem už zkušenosti? Říkal jsem si, alespoň ty kompa přední vyměnit a ty zadní buď úplně odpojit, nebo alespoň odpojit ty strašně uřvaný výšky. Měřím 193, sedadlo úplně vzadu nadoraz.... a znáte to :o) Basy mi tam samozřejmě taky chybí, ale snad bych to bez wooferu i přežil - byla by to další a určitě větší komplikace při demontáži.
Preferuju, když ten zvuk je neutrální, dynamický s dobrou lokalizací a protože poslouchám dost vokálních věcí, tak by ty "středobasy" měly mít dobré středy.
Je to asi trošku chaotické, ale když mi alespoň na něco dáte radu nebo názor, budu rád. Díky moc. Jirka

06.12.2005, 11:11 |
LadaN Chaos to tedy je, každopádně já řeším služebák tak že než ho vyměním, tak tam projde tolik věcí až hrůza. U této nové Octavie máš ale skoro smůlu s ozvučením. Jakou sestavu tam máš? Tu třípásmovou nebo dvoupásmovou.